Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üreticilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için kooperatifçiliğin geliştirilerek yaşatılması gerektiğini söyledi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması

Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yöneticilerini makamında kabul eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kooperatifçilikte emek ve ürünün her zaman değer bulduğunu, üretimin ve verimliliğin arttığını belirterek işsizlik konusunda da istihdam yaratıldığını ifade etti.

Selvitopu, “Bugüne kadar hep üretenden ve emekten yana olduk. Bundan sonra da bu tavrımızı sürdüreceğiz. Kooperatifçiliğe imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye çalışacağız” dedi.

Kooperatif yöneticileri de yerel yönetimlerden destek beklediklerini ve dayanışma içerisinde çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Özellikle çiçekçilik sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırıldığı ziyarette kooperatif yöneticileri Başkan Selvitopu’ndan üreticilere destek talebinde bulundular. Bademler’de Türkiye’nin ilk köy kooperatifinin kurulduğunu ve Eski Gümrük ve Tekel Bakanları’ndan Mahmut Türkmenoğlu’nun da kooperatifçilikte Türkiye’de önemli rol oynadığını vurgulayan Mehmet Sever, üreticilerin mağdur edilmemesi için kooperatifçiliğin şart olduğunu ifade etti.

Sever, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma bakışı, üreticiye sahip çıkması tüm Türkiye'ye örnek olacak güzellikte. Üreticiyi hiç bir zaman mağdur etmemek ve hakkını vermek çok önemli. Özellikle bu dönemde dayanışma içinde olmamız lazım. Yerel yönetimlerden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

“HER ZAMAN ÜRETENDEN YANA OLDUK”
Kooperatifciliğin içinde bulunduğu sorunları iyi bildiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da her zaman çalışandan, üreticiden yana olduklarını, bundan sonra da bu anlayışı sürdüreceklerini ifade etti.

Kooperatifçiliğin desteklenmesi gerektiğini belirten Selvitopu, belediye olarak da imkanlar ölçüsünde kooperatiflere destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Selvitopu, “İlçe belediyeler olarak her zaman üreticinin yanında olmalı, onları desteklemeliyiz. Kooperatifçilikte emek ve ürün her zaman değer bulur. Üretim ve verimlilik artar. Ayrıca Türkiye’nin öncelikli sorunlarından işsizlik konusunda da istihdam yaratılarak çözüme katkı konulabilir. Biz bugüne kadar hep üretenden, emekten yana olduk. Bundan sonra da bu anlayışımızı koruyacağız. Kooperatiflere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA