(özel Haber) Kırkpınar’ın Simgesi Kuzu Çevirmeye Büyük İlgi

Edirne'de bu yıl 653'üncüsü gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin simgesi haline gelen kuzu çevirmeciler binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

(özel Haber) Kırkpınar’ın Simgesi Kuzu Çevirmeye Büyük İlgi

Edirne’de 653 yıldır düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dün başladı.

Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanında stant açan kuzu çevirmeciler her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar’a ziyarete gelen binlerce yerli ve yabancı turiste, kuzu etine verdikleri eşsiz lezzetle hizmet veriyor.

Kırkpınar’ın simgesi olan ve asırlardır Er Meydanı'nda satılan kuzu çevirmeler, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor. Edirne’de 14 yıldır kuzu çeviren Mehmet Emin, "653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanında kuzu çevirme satıyoruz. Edirne esnafı olarak gelen yerli ve yabancı vatandaşlara Edirne’yi iyi tanıtmak adına en iyi hizmeti veriyoruz. Kırkpınar haftasında ortalamam 35 bin kişiye kuzu çevirme satılıyor. Kırkpınar alanında 5 arkadaş kuzu çevirmesi sattığımız için ortalama kişi başına 7 bin müşteri düşüyor. Çevirmenin kilosunun fiyatını geçen seneye nazaran düşürdük. Herkesin maddi durumuna uygun olabilecek şekilde kilosunu 7 TL’den satıyoruz" dedi.

İstanbul'dan Edirne'ye Kırkpınar yağlı güreşlerini izlemeye gelen Niyazi Samet ise, ''İstanbul'dan Edirne'ye Kırkpınar'ı izlemeye geldim. Kırkpınar'a gelmişken kuzu çevirme yemeden olmaz. Fiyatlar da uygun'' ifadelerini kaydetti

Kaynak: İHA