'Sizi Sadece Türkiye Değil, Dünya Okusun' Kampanyası

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı'nın "Sizi sadece Türkiye değil, dünya okusun" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında seçilecek yayınlar, İngilizce'ye tercüme edildikten sonra dünyanın önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunulacak.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın Türk yazarlara dünyaya açılma fırsatı sunduğu belirtildi.
Kampanya süresince seçilecek yayınların İngilizce'ye tercüme edildikten sonra yayınlanan kitapların başta "amazon.com", "bn.com", "google book" gibi ABD ile Avrupa ve Asya ülkelerinin önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunulacağı vurgulandı.
Türkiye genelinde yapılacak ve 1 Ekim'de sona erecek etkinlikte, Eskişehir ve çevre illerden katılacak yazarların eserlerinin ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın amaçlarına uygun olan yayınların öncelikli olacağı ifade edildi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu proje ile amacımız ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkartarak, geliştirmek ve yazarlarımızın eserleri ile bu değerlerimizi sadece gelecek kuşaklara değil aynı zamanda dünya toplumuna aktarmak ve kalıcı kılmaktır" ifadelerini kullandı.
- Proje'nin deneme çalışması yapıldı
Sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Öztürk'ün "Attoman & Turkish Law" adlı kitabıyla ilgili deneme çalışması yapıldığını ve yayına hazırlanarak, Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Güney Afrika, Japonya ve Hindistan'ın önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunulduğu kaydedildi.
Kampanya ya katılmak isteyen yazarların "[email protected]" adresine mail atmaları veya TDKB Ajansı ile irtibata geçmeleri istendi.
Kaynak: AA