Simav'da Bazı Okulların İsimleri Değişti

Milli EğŸitim BakanlığŸı Mesleki ve Teknik Orta ǖğŸretim Genel MüdürlüğŸü, mesleki ve teknik okullardaki isim değŸişŸikliğŸi kararının ardından, Simav'da da bazı okulların isimleri değŸişŸti.

Simav Milli EğŸitim Müdürü Mehmet şžirikçi, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, karar doğŸrultusunda ilçede bulunan 5 mesleki ve teknik okulun isim değŸişŸikliğŸini hayata geçirdiklerini söyledi.
Bu okulların İlçe merkezi ve bazı beldelerde bulunduğŸunu belirten şžirikçi, şŸunları kaydetti:
''Genelge doğŸrultusunda daha önce Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen okul, Simav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, KuşŸu köyünde bulunan KuşŸu LJok Programlı Lise, KuşŸu LJok Programlı Anadolu Lisesi, Simav Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Simav Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini aldı. Bunun yanında Simav'ın eğŸitim dünyasına çok önemli katkıları bulunan saygıdeğŸer insan Dr. İbrahim Naci Eren'in merhum annesinin adı da Simav Ticaret Meslek Lisesinin eğŸitim ve öğŸretim gördüğŸü binada yaşŸatılmaya devam edecek. Bu okulumuz da bundan sonra Simav Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla bilinecek. Son olarak ilçede her yetişŸtirdiğŸi ve mezun ettiğŸi öğŸrencisine işŸ ve aşŸ imkanı sunan Simav Anadolu SağŸlık Meslek Lisesi'nin adı da Simav İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değŸişŸti.''
 
Kaynak: AA