Erdoğan Ford Otosan'ın yeni fabrikasının açılışında konuştu

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin de otomobil üretebileceğini söylerken Ford’un Dünya Başkanı gülümsedi. Erdoğan, "Güldü demek ki o da bize inanıyor" karşılığını verdi.

Erdoğan Ford Otosan'ın yeni fabrikasının açılışında konuştu
Başbakan Erdoğan Ford Otosan'ın Yeniköy'de 206 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Türkiye'deki 3'üncü fabrikasının açılışında konuştu.

'Yerli otomobil' üretiminin yapılması gerektiğine dair mesajlar verdi. 'Nasıl bu fabrikada Ford üretilebiliyorsa kendi otomobilimizi de bu fabrikalarda üretebiliriz.' dedi. Devamında Ford'un Dünya Başkanı Henry Ford Jr.'ın da destekçileri olduğuna dair 'Ford'un yüzüne bakarak konuştum. Güldü demek ki o da bize inanıyor.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

'YERLİ ÜRETİMİN ALT YAPISINI KURUYORUZ'


'Artık az önce tarihçesini izledik, taaa merhum Vehbi Koç'tan gelen bu sürecin geçmişini izledik. Yerli üretimin alt yapısını kuruyoruz.Yerli otomobil konusunda netice alabileceğimize inanıyoruz. Biz Türk zekasına, Türk iş gücüne artık inanıyoruz.

'TEKNOLOJİYİ TASARLAYAN ÜLKELERDEN OLMALIYIZ'


Dünyanın bir çok ülkesinde burada üretilen Ford araçlarına binileceğinin bilinmesi çok sevindirici. Benim burada yerli otomobil noktasında bir teklifim ve ısrarım var. Türkiye'nin artık teknolojiyi tasarlayan ülkelerin arasına girmesini istiyoruz. Biz mühendislerimize inanıyoruz. Bu noktada özel sektörü teşvik ediyor ve destekliyoruz.

'YATIRIM ARTARSA VERGİ DÜŞER'


Kocaeli'de bir test merkezi kuruluyor. 2 yıl içinde hayata geçirilecek bu tesis otomobil firmaların gelişimine imkan sağlayacak. 1 milyarı aşan bir yatırımın yapılması halinde bizim vergi noktasında kesintilerimiz daha da yükselecek. Bunun müjdesini yakında arkadaşlar verecek.

'FORD ÜRETEBİLİYORSAK KENDİ OTOMOBİLİMİZİ DE YAPARIZ'

Türkiye yarım asırdır kendi otomobil markasını yaratmanın hayalini kuruyor. Biz bu noktada üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Özel sektörden destek bekliyoruz. Nasıl bu fabrikada Ford üretilebiliyorsa kendi otomobilimizi de bu fabrikalar da üretebiliriz. Sektörden bu anlamda çok yakında atılımlar bekliyorum.

'FORD DA BİZE İNANIYOR'

Tasarımcısı, mühendisine ve Dünya ile yapacağımız işbirliğiyle ile bu ülkede adımını atacağımıza ve ilerleyeceğimize inanıyoruz. Ford'un yüzüne bakarak konuştum. Güldü demek ki o da bize inanıyor.'