'Kanala Değil Havuza Projesi' Suruç’ta

2013 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar tarafından uygulanmaya başlanan Kanala Değil Havuza Projesi, Suruç’ta da faaliyete geçti.

'Kanala Değil Havuza Projesi' Suruç’ta

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Suruç’ta Kanala Değil Havuza Projesi kapsamında bir dizi faaliyet düzenlendi.

Suruç’ta bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde bulunan öğrencilere yönelik Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne ait eğitim aracı ile proje kapsamında eğitim verilerek bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda Emniyet Müdürlüğüne ait ses yayın aracı Suruç Merkezde Kanala Değil Havuza Projesi kapsamında bilgilendirme yaptı.

BİR GÜNDE 4 BİN 710 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ
Proje kapsamında Suruç ilçesinde bulunan okullarda öğleden önce ve öğleden sonra Bilgi Orta Okulu'nda bin 300 öğrenciye, Süleyman Şah Ortaokulu'nda 300 öğrenciye, Suruç Namık Kemal Ortaokulu'nda 950 öğrenciye, Vali Ziya Çoker Orta Okulunda bin öğrenciye, Mehmet Akif Ersoy Orta Okolu'nda bin öğrenciye ve Ticaret Meslek Lisesi 160 öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 710 öğrenciye eğitim verildi.

Suruç’ta Bilgi Orta Okulu'nda öğrencilere verilen eğitime katılan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, "Şanlıurfa Emniyeti'nin yürüttüğü Kanala Değil Havuza Projesini desteklediğini aynı zamanda projeyi destekler nitelikte Kaymakamlığı'mız tarafından yapılmakta olan yeni bir havuzun en kısa zamanda faaliyete geçecek" dedi.

Eğitimlere katılan öğrencilere sulama kanallarında balık tutulmasının ve çevresinde herhangi bir etkinlikte bulunmanın tehlikeli ve ölümcül olduğu anlatan Emniyet Yetkilileri, eğitime katılan öğrencilerden 5 günde 5 kişiye ulaşılması ve proje hakkında uyarıcı bilgilendirme yapma sözü aldı.
Kaynak: İHA