Engelli Kütüphaneci Öğrencilere Kitap Sevgisi Aşıladı

Lüleburgaz Lisesi'nde kütüphane görevlisi olan bedensel engelli Akın Konyalı, ilgi ve hoşgörüsüyle öğrencilerin kütüphaneye gelmesini sağlayarak onlara kitap sevgisi aşıladı.

Mezun olduğu lisede kütüphaneci olarak görev yapan Konyalı, uyguladığı sistem sayesinde hem öğrencilerin gönlünü kazandı hem de onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. Konyalı'nın kitap sevdirme azmi ve çalışması, idarecilerden takdir topladı.
Akın Konyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lüleburgaz Lisesi'nden mezun olduğunu ve okulunu çok sevdiğini söyledi.

Öğrencilerin "abisi" gibi olduğunu belirten Konyalı, "Okuldaki tüm öğrencilerle iyi diyalog kurduğum için beni çok seviyorlar. Bundan dolayı da kütüphaneye sık sık geliyorlar. Ben de öğrencilerin kütüphaneden daha fazla yararlanması için kütüphaneyi sürekli açık tutuyorum. Öğrencilerin öğle arasında da boş zamanlarını kütüphanede geçirmesi için öğle yemeğine bile çıkmıyorum" diye konuştu.

Konyalı, göreve başlamadan önce öğrencilerin kütüphaneden ayda 60 kitap aldığını aktararak, bu rakamın şu an 350'ye çıktığını kaydetti.

Öğrencilerin kütüphaneye gelerek kitap okumalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Konyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Öğrenciler buraya ya ödevlerini yapmak ya da boş zamanlarında kitap okumak için geliyor. Ödev için gelenlere ödevlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Kitap okumaya gelenler için ise onları geliştirecek kitapları tavsiye ediyorum."

- "Kütüphanemiz çok temiz ve güzel hale geldi"

Lüleburgaz Lisesi Okul Müdür Vekili Cemal Bölükbaşı da göreve kısa süre önce başlamasına rağmen, öğrencilerden sık sık Akın Konyalı'nın ismini duyduğunu söyledi.

Öğrencilerin Konyalı'yı çok sevdiğini gördüğünü belirten Bölükbaşı, "Kütüphanemiz Akın sayesinde çok temiz ve güzel bir yer haline gelmiş. Kütüphanemizde çok kitap olmasına rağmen, öğrencilere daha fazla çeşit sunmak için daha fazla kitap alınması yönünde istekleri oluyor. Biz Akın'dan çok memnunuz" ifadelerini kullandı.
Lüleburgaz Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Rıfkı Moğulkoç ise "Akın sayesinde kütüphanede bir ayda kitap okuma sayısı 60'tan 350'ye çıktı" dedi.

Moğulkoç, öğrencilerde kitap okuma sevgisinin oluşmasında Konyalı'nın uyguladığı kitap sevdirme çalışmasının büyük rolü olduğunu kaydetti.

Öğrenciler, önceden kitap okumayı sevmediklerini ancak kütüphane görevlisi sayesinde okuma alışkanlığı kazandıklarını belirtti.

Kaynak: AA