Demirci’de Mahalle Muhtarları Bilgilendirildi

Manisa’nın Demirci ilçesinde mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Demirci’de Mahalle Muhtarları Bilgilendirildi

Demirci Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Selami Selçuk, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda görevlerine yeni seçilen ve Büyükşehir yasası ile mahallelere getirilen uygulamalar ile ilgili kurumlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantıda halk sağlığından, imar işlerine, nüfus işlemlerinden, milli eğitime kadar birçok alanda uygulanacak olan yasalar ile ilgili mahalle muhtarlarına bilgilendirme yapıldı.

Kaymakam Yalçın Sezgin, Soma’da yaşanan felaketten dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı dilekleriyle başladığı konuşmasında, 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte Demirci’ye bağlı köylerin Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuştuğunu belirtti.

Kaymakam Sezgin, “Yeni seçilen mahalle muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Muhtarlarımıza Büyükşehir yasasının getirdiği uygulamaları bu eğitimle ile vereceğiz. Tüm muhtarlarımız kurumlarla iş birliği halinde olarak mahallelerin sorunlarını gerekli kurumlara taşıyacaklar. Sorunlar kurumlarımız tarafından incelemek çözüm yoluna gidilecektir “ dedi.

Toplantıda konuşan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk “Büyükşehir yasası ile köylerimiz artık ilçemizin birer mahallesi konumuna gelmiştir. Bu toplantıların amacı Büyükşehirin bizlere getirdiği sorumluluklar neler önce bunları bilmeliyiz. Daha iyi ve yüksek standartta biz hizmet alabilmek için uygulayacağımız yasaları ve kanunlara hâkim olmalıyız. Büyükşehir uygulamasında yapılacak olan tüm işlemleri verilecek bu eğitimler ile daha iyi adapte olmamızı sağlayacak" dedi.

Kaynak: İHA