Çiftçilerin Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, afetlerden zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borçlarına 1 yıl ertelendiğini belirterek, "Kredi borcu olan ve uygulamadan yararlanmak isteyen çiftçilerimizin, afetlerden en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olması gerekiyor" dedi.

Kabaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun "Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin T.C Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Mart ayında yaşanan don olayı nedeniyle fındık, ceviz ve diğer ürünlerde zarar meydana geldiğini kaydeden Kabaoğlu, "Bakanlar Kurulu kararına göre, kredi borcu olan ve uygulamadan yararlanmak isteyen çiftçilerimizin en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olması ve bu zararların hasar tespit komisyonlarınca tespit edilmiş olması gerekiyor" dedi.

Kabaoğlu, bu kararın yıl sonuna kadar olabilecek olası afetleri de kapsadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Don olayından zarar görmüş çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi kullanmış ve borç ertelemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin, 31 Mayıs'a kadar başvurmaları gerekmektedir. Hasar tespit komisyonlarının hazırlayacağı icmallerin banka ve tarım kredi kooperatifine intikalinden itibaren ise bir ay içinde borçlu oldukları Ziraat Bankası veya tarım kredi kooperatiflerine dilekçeyle başvurmaları gerekiyor."
Kaynak: AA