Tursab, Adıyaman Kitabı Hazırlıklarına Başladı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) bir çok medeniyetin gelip geçtiği ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, barışın, kardeşliğin, huzurun, hoşgörünün ve Güneydoğu Anadolu’nun en şirin ili Adıyaman’ın turizmine potansiyel teşkil eden tarihi ve turistik noktalarda çekimler yaparak Adıyaman Tanıtım Kitabını çıkaracağını söyledi.

Tursab, Adıyaman Kitabı Hazırlıklarına Başladı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TÜRSAB’ın Kültür yayınları dizisine Güneş’in ve Kutlu Sahabenin diyarı Adıyaman’ı da eklediğini belirterek, “Ülkemizin turizm sektörüne önemli katkılarda bulunan TURSAB, Kültür Yayınları dizisine Adıyaman kitabı ile devam ediyor. Ülkemizin sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal ve turistik değerlerinin tanıtımı amacıyla 2002 yılından başladığı “Kültür Yayınları” dizisini 2014 yılında da Adıyaman ile devam edecek olan TURSAB’ın, turizm sektörünün ulusal ve uluslar arası platformda yaptığı tanıtım ve pazarlama çalışmalarında çok önemli bir materyal olarak yerini alacak “Adıyaman Kitabı”nın hazırlık çalışmalarına başladığını” ifade etti.

TURSAB tarafından alanında uzman ekiplerce yapılacak olan bu çalışmanın Adıyaman’ın engin tarihine ve göz kamaştıran kültürel zenginliğine ayna tutacağını belirten Vali Demirtaş, “Adıyaman’ın tarihi ve turistik noktalarda yapılacak olan çekimler profesyonel bir ekip olan Hümeyra ve Rasim Konyar’ın objektifinden yansıyacak ve evrensel düzeyde ilimizin tanıtımı sağlanmış olacaktır. Çekim süresince ilimizdeki tarihi ve turistik noktalarda yapılacak” dedi.

Kaynak: İHA