Silvan’da Engelli Vatandaşlar İçin Konser Verildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Engelliler Koruma Derneği tarafından çiğ köfteli konser düzenlendi.

Silvan’da Engelli Vatandaşlar İçin Konser Verildi

Silvan Engellileri Koruma Derneği tarafından Bağlar Mahallesi'nde bulunan Kaniya Navin Parkı'nda düzenlenen konsere Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, Silvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Orak, Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cuma Sanmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hejar Eskiyecek ve Nimet Polatdağ, STK temsilcileri engelliler ve vatandaşlar katıldı.

Silvan Engellileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Gezer programda yaptığı açıklamada, ”Silvan’ın muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının basamaklarından bir tanesi de hiç şüphesiz engelli erişilebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için yetkililerin empati kurarak bir an olsun kendilerini tekerlekli sandalyede, bir işitme cihazına bağlı veya siyah camlı bir gözlüğün ardında düşünmeleri gerekmektedir. Yetkililerimiz inisiyatif alarak ellerini taşın altına koymalı ve engellilerimiz için gerekenleri yapmaktan geri durmamalıdırlar. Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşlarında görevli daire amirlerine çok iş düşmekte. Bir etkinlik, gezi, piknik veya herhangi bir şey için kurumların bütçeleri varken bedensel engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum engelliler için vazgeçilmezlerden olan rampa yapılması istendiğinde bütçe olmadığı söylenmekte ve bu isteğimiz geri çevrilmekte. Sizlerden beklentimiz bu isteklerimizi zorunluluk çerçevesinde düşünerek engellilik yolunda merdivenin bir basamağının da siz olmamanız. Ayrıca bir de halkımız var ki bizi kabullenmeleri en büyük temennilerimizden. Halkımız bizi sokakta gördüklerinde sanki buna hakkımız yokmuş gibi ayıplamayı ve yadırgamayı bırakmalı. Çünkü fırsat verildiğinde herkesin eşit olduğunu gösteren engellilerimiz mevcut. Buna rağmen halen engelli bireyler belli kesimlerce dışlanmaya devam ediyor. Buna bir son verilmeli. Çünkü bizler de bu coğrafyanın birer çocuklarıyız. Tabii ki arabasını park ederken engelli rampasına dikkat ederek az ileriye parkeden şoför ağabeylerime, bina yaparken yoluyla ve yapısıyla engellileri unutmayarak rampasını yapan müteahhit ağabeyime ve görev aldığı herhangi bir yerde yaptığı tüm projelerde engellileri de unutmayarak kapsamlı işler çıkaran diğer ağabeylerime de teşekkürümü sunuyorum. Var olun. Silvan’da ilk olan bu etkinliğimize katılım mutluluk verici bir derecede gerçekleşti” dedi.

Silvanlı yerel sanatçıların verdiği konserde engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlara çiğ köfte ikram edildi.
Kaynak: İHA