Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uygun Açıklaması

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, başkanlığındaki heyet, Irak'ın kuzeyindeki temaslarını tamamladı.

Doç. Dr. Uygun, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın sağlık turizmi alanında sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek, Kuzey Irak ile sağlık alanında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, bu kapsamda gerekli altyapı imkanını tesis etmek amacıyla Duhok ve Erbil'de bazı temaslarda bulunduklarını söyledi.

Sahip oldukları tecrübeleri insanların istifadesine sunmak ve farklı tecrübelerden de en iyi şekilde yararlanmak amacıyla bazı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Uygun, şöyle dedi:
"Ziyaretimiz bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmaların ilk somut adımıydı. Bölgenin hem coğrafi hem de kültürel olarak bize yakın oluşu mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir avantaj. Bildiğiniz gibi Kuzey Irak ile gerek ticari gerekse kültürel anlamda çok yönlü ilişkilerimiz mevcut. Kuzay Irak ile bu işbirliği imkanını sağlık alanında da en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Bu amaçla Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sağlık Bakanı Dr. Rekewt Heme Reşid, sağlık alanında çalışma yürüten bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Ziyaretimiz çok faydalı ve verimli geçti. Daha somut adımlarla bu işbirliğini en üst seviyeye çıkaracağız."
Kaynak: AA