Ahlat’ta Fidan Satışlarında Artış

Bitlis’in Ahlat ilçesinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte satışa sunulan garantili meyve fidanları ilgi görüyor.

Ahlat’ta Fidan Satışlarında Artış

Yapmış olduğu fidan satışında garanti sisteminin vatandaşlara cazip geldiğini ifade eden çiftçi Ali Rıza Çağlar, uygun bakım koşullarında yetiştirilen fidanlardan verim alamayan vatandaşlara 1 yıl garanti verdiğini söyledi.

Çağlar, “3 yıldır bahçemde çeşitli meyveler yetiştirdim ve fidan satışı da yaptım. Geçen yıla oranla bu yıl daha çok çeşit var. Sattığımız fidan çeşitlerini öncelikle kendi bahçemizde yetiştirip verim aldıktan sonra satışa sunuyoruz. Ahlat’ta yetişip yetişmeyeceğini bilemediğimiz bazı meyve fidanlarını bahçemize dikerek verim alıp almayacağımızı görmek istedik. Bodurlu dediğimiz fidanlarımızı denedik ve verim aldıktan sonra satışa sunduk. Fidanlarımıza 1 yıl garanti veriyoruz. Kuruyan fidanlar olduğu takdirde geri alıyoruz. İlçemizin Tunus Mahallesi’nde özellikle nar, badem ve hurmadan verim alındı. Bunun Ahlat geneline yayılması için çaba sarf ediyoruz. Şu an sattığımız meyve fidanları arasında elma, kayısı, kiraz, ceviz, badem, nar, kızılcık, incir, Trabzon Hurması, can eriği, üzüm, şeftali, vişne, süs eriği ve dut fidanı ilgi görüyor. Ayrıca gül ve bazı çiçek çeşitlerimiz de var. En çok kışlık meyve fidanları rağbet görüyor” dedi.

Kaynak: İHA