Yabancı Lise Öğrencileri Kızkalesi Adası'nda Yaban Kuşlarını İnceledi

Bir proje kapsamında Avrupa'dan gelen yabancı öğrenciler, Beyşehir Gölü Kızkalesi Adası'ndaki yaban kuşlarının yaşam alanında gözlem ve incelemelerde bulundu.

İlçeye 'su, her damlası sayılarak tüketilmeli' projesi çerçevesinde gelen lise öğrencilerine Beyşehir gölü ile yörenin tarihi, doğal güzellikleri de gösterildi.
Türkiye'den Beyşehir Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu'nun da bulunduğu proje çerçevesinde Yunanistan, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan ve İspanya gibi ülkelerinden Beyşehir'e gelen lise öğrencileri, Beyşehir Gölü'ndeki kuşların yaşam alanlarında gözlem ve incelemede bulundu.
Proje koordinatörlüğünü Romanya'nın yaptığı programda 6 ülkenin öğrencilerini evsahibi ortak okul olarak Beyşehir'de konuk eden Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje ekibi, ilçede birçok kültürel ve eğitim faaliyetine de imza attı.
Proje kapsamında yürütülen programın son bölümünde, Eflatunpınar ve Leylekler Vadisi gibi mekanları da ziyaret eden öğrencilerin son gezi durağı Beyşehir Gölü'nün kuş cenneti olarak nitelendirilen Kızkalesi Adası oldu. Gezinti yatı ile göldeki tura iştirak eden yabancı öğrenciler, Kızkalesi Adası'na varıldığında ise kuşların bir süre yaşam alanlarını gözledi ve fotoğraflarını çekti.
Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Ali Şimşek, gazetecilere, yaptığı açıklamada, yürütülen proje kapsamında misafir ettikleri yabancı öğrenci ve öğretmenleriyle birçok kültürel ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Su kaynaklarının bugün tükendiği, bitmeye yüz tuttuğu böyle bir dünyada böyle bir projeyi gerçekleştirmek için buradayız. 7 ülkeden toplam 8 okul olarak bu projedeyiz. Projenin amacı sadece su da değil, programla bizi kültürümüzü, onların kültürünü, eğitim sistemindeki yerini, bizim eğitim sistemimizde nerede olduğumuzu, bizim ve onların öğrencilerinin birbirleriyle etkileşimi, bu tıpkı bir köprü gibi bu kültürlerin birbirleriyle kaynaşması açısından gerçektenh çok önemliydi. Burada biz Türk misafirperverliği ve Türk sıcak kanlığını da kendilerine gösterdik" dedi.

Kaynak: AA