Kars’ta Kayıp Olan Şahsın Cesedi Bulundu

Kars’ta kayıp olan bir kişinin cesedi bulundu.


Edinilen bilgilere göre, 28.03.2014 günü Arpaçay İlçe Emniyet Amirliği’ne kayıp müracaatı yapılan A.İ. (1949), bulunması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Arpaçay İlçe Emniyet Amirliği ekipleri ile koordine içerisinde yürüttüğü çalışmalarda,
Kayıp A.İ’nin kaybolduğu gün, en son beraber görüldüğü T.A. (1979) isimli şahsa senet karşılığı borç para verdiği tespit edilerek, çalışmalara ağırlık verildi.

Yapılan çalışmalarda olayın şüphelisi T.A. 03.04.2014 günü Arpaçay ilçesinde yakalandı. T.A’nın alınan ifadesinde, A.İ.’den 2013 yılında borç para aldığını, borcunu bitirmesine rağmen halen senedi geri alamadığını, olay günü A.İ. ile birlikte Kars’a gelirken yolda tartışıp kavga ettiklerini, maktulün kendisine saldırması üzerine kendisinin de taşla maktule vurarak ölümüne sebep olduğunu beyan etti.

Bunun üzerine polis 04.04.2014 günü saat 01.20 sıralarında şüpheli ile birlikte, Eski Ardahan Yolu üzerinden harabe bir binaya geldi ve maktul A.İ.’ye ait ceset buldu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli T.A. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla Adliye’ye sevk edildi. Adliye’ye sevk edilen T.A. “Kasten Adam Öldürme” suçundan çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kars Cezaevi’ne gönderildi.
Kaynak: İHA