Halk Tv Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu

Halk TV’nin düzenlediği ödül töreni, ödüllerin sahiplerine takdim edilmesiyle bon buldu.

Gecede Yılmaz Özdil'e "Yılın Köşe Yazarı", Uğur Dündar'a "Yılın Televizyoncusu", Makbule Cengiz'e "Yılın Muhabiri", Boğaziçi Caz Korosu'na "Yılın En Özgün Grubu" ödülü verildi.


WOW İstanbul Airport Hotel’de düzenlenen Halk TV’nin ödül törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanı Bilgin Seçkin Çetinkaya ve Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, Halk TV çalışanları, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Burada sahneye davet edilen Kılıçdaroğlu, Halk TV'nin Gezi olayları sırasında çalışan 24 personeliyle Türkiye ve dünya gündemini değiştirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "24 kişi, 24 yiğit insan. Türkiye’nin gündemini değiştirdiler. 24 kişi doğru dürüst yemek yemeden, doğru dürüst uyumadan yayın yaptılar. Sadece Türkiye’ye değil dünyaya seslerini duyurdular. Yankılarını bütün dünya duydu. O nedenle en çok onları kutlamamız gereken bir gece. Gerçekten büyük emekler verdiler. Biz, sanatı ve sanatçıyı seviyoruz. Onlar güzel eserler yaptılar, biz de onları keyifle dinledik, dinliyoruz” dedi.

Konuşmasında medyayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Anlı şanlı medya korktu, penguen gösterdiler ama onlar yiğitçe durdular haberlerinin arkasında. Her zaman öyle olmaya çalışıyorlar. Onlar öyle olmaya devam ettikçe emin olun Türkiye’nin gücü arkanızda olacaktır. Hala birileri korkudan reklam vermiyor. İstedikleri kadar korksunlar, sonuçta halkın desteği olduğu müddetçe yolunuza devam edeceksiniz. Yolunuz aydınlık olsun, yolunuz demokrasi olsun, yolunuz özgürlük olsun, yolunuz gençlik olsun, yolunuz kadınlar olsun. Emin olun Türkiye arkanızda olacaktır” diye konuştu.

Törenin ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tutukluluk süresini 10 yıldan 7,5 yıla düşürecekleri yönündeki açıklaması ile Anayasa Mahkemesi’nin daha önce 5 yıl kararı verdiğinin hatırlatılması üzerine "Bu bir aşama ama bence süreyi uzatmak veya kısaltmanın çok daha ötesinde ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİN verdiği kararların mutlaka yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor. Yani bu mahkemelerin verdiği kararların iptal edilip, yargılamanın yeniden yapılması gerekiyor. Asıl üzerinde durulması gereken bu. Bu konuda CHP olarak bir yasa teklifi verdik. AKP de bu mahkemelerde verilen kararların haksız olduğunu söylüyor. AKP eğer samimi ise teklifi kabul eder, teklifi yasalaştırırız ve bu davalar yeniden görüşülür. Asıl çözülmesi gereken soru bu" dedi

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Halk TV Ödülleri" töreninde Duman grubuna layık görülen "Yılın En İyi Grubu" ödülünü kendi elleriyle takdim etti. Ardından sırayla diğer ödüller sahiplerine takdim edildi. Gecede Yılmaz Özdil'e "Yılın Köşe Yazarı", Uğur Dündar'a "Yılın Televizyoncusu", Makbule Cengiz'e "Yılın Muhabiri", Boğaziçi Caz Korosu'na "Yılın En Özgün Grubu" ödülü verildi.

Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçın ise "Medya Onur Ödülü" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Balbay'ın ödülünü avukatı Doğan Subaşı alırken, Tuncay Özkan'ın ödülü kızı Nazlıcan Özkan’a verildi.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya ise "Yılın En Sempatik Taraftar Grubu" ödülü verildi

Törende diğer çeşitli dallarda ödüle layık görülen isimler de tek tek sahneye davet edilerek, ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA