Gümüşhane’de Mekke’nin Fethinin 1384.yılı Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Mekke’nin fethinin 1384.yılını düzenlediği programla kutladı.

Gümüşhane’de Mekke’nin Fethinin 1384.yılı Kutlandı

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve salonun dolu olmaması nedeniyle onlarca kişinin ayakta izlemek zorunda kaldığı programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Müftüsü Ercan Aksu, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Akın Demir, AGD yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, şehirlerin anası Mekke’nin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını belirterek, “Her yeni güne yaralanan yada öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Şenel’in konuşmasının ardından AGD Lise komisyonu üyesi Yasin Zengin “Mekke’nin Fethi” adlı şiiri seslendirirken, sık sık Kur’an-ı Kerim okunan programda ortaokul komisyonu üyesi gençler Habeşistan kralı ile ilgili canlandırma, AGD Kır Çiçekleri kreşi öğrencileri ise ezgi seslendirdi.

İl Müftüsü Ercan Aksu, programda yaptığı selamlama konuşmasında İslam dünyasında akan kanın durması temennisinde bulunarak, salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara “Bu gece kutlamalara katılmak, televizyon izlemek varken Allah’ın kelamının okunduğu, Peygambere salavatlar getirilen bu program tercih ettiğinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum” diye seslendi.

“UNUTTUĞUMUZ DEĞERLERİMİZ VAR”
Noel’e ait olan figür ve sembollerin Müslümanlar tarafından kullanılmasının doğru olmadığına dikkati çeken Müftü Aksu, farkında olmadan bazı değerlerin unutulduğunu belirterek, “Bizim Mevlana’mız, Yunus Emre’miz, Hacı Bektaşı Veli’miz var. Bir yılı daha geride bıraktık. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Bu geceyi de öyle değerlendirmemiz lazım.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yaşar Ergincan ise Mekke’nin fethi konusunu işledi. Mekke’nin fethinin işgal olmadığının altını çizen Ergincan, bu konunun kitaplarda farklı ifade edildiğini belirterek, Mekke’nin Müslümanlar için öneminden bahsetti ve fethin özelliklerini anlattı.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU
Törende daha sonra Anadolu Gençlik Derneği (AGD) genel merkezi tarafından 81 ilde yapılan “Siyer-i Nebi” yarışmasında İl derecesi yapan lise öğrencilerine ödülleri verildi.

İlk kez Mekke’nin Fethi programında açıklanan sonuçlara göre yarışmada Gümüşhane İl Birinciliğini Kelkit İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatmanur Mutlu elde ederken, ikinciliği Merkez Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şahmesut Dinçer, üçüncülüğü Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hacı Bilal Çarıkçı, dördüncülüğü Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Topuz ve beşinciliği Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencisi Erkehan Ergin elde etti.

Birinciye umre, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, dördüncüye tablet bilgisayar ve beşinciye saat olarak belirlenen hediyeleri ise protokol üyeleri öğrencilere takdim etti.
Kaynak: İHA