Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası

Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'nın, 16-17 Mayıs 2015'te Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde yapılacağı bildirildi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yaz Kastamonu'yu da kapsayan Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında macera turizmiyle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda Azdavay'da enduro ve doğa bisikleti yarışları gerçekleştirildiğini hatırlatan Günaydın, organizasyonun ilin tanıtımı ve turizmine çok şeyler kazandırdığını vurguladı.
İlçeye gelen federasyon yetkililerinin pisti çok beğendiğini aktaran Günaydın, "Federasyon yetkililerinin Kastamonu'ya uluslararası yarış getirme teklifleri dün sonuçlandı. Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası, 16-17 Mayıs 2015'te Azdavay'daki parkurumuzda yapılacak. Bu, Kastamonu adına son derece sevindirici bir olaydır. Federasyon yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, şimdiden yarışmaya 150 ön başvuru yapıldı ve birçok ülkeden sporcu katılımı bekleniyor" ifadesini kullandı.
Günaydın, uluslararası yarışları bundan sonra da Kastamonu'ya getirerek ilin tanıtımına katkı yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA