Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu'na Ziyaret

Trabzon Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.


Aydoğdu, ziyarette yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak bugüne kadar 12 başvuru çağrı ilanına çıkıldığını anımsattı.
İl Koordinatörlüğü olarak 12 başvuru çağrı döneminde 62 faydalanıcıyla sözleşme imzaladıklarını belirten Aydoğdu, imzalanan sözleşmeler kapsamında 34 milyon 12 bin liralık yatırım gerçekleştirileceğini söyledi.

Ödemesi yapılan projelerde 311 kişiye istihdam sağlandığını kaydeden Aydoğdu, kalan 30 faydalanıcıya devam eden yatırımlarını tamamladıktan sonra 7 milyon 874 bin 844 lira daha hibe ödemesi gerçekleştirileceğini ifade etti.

Aydoğdu, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumunun bu ay içinde 13. çağrı ilanına çıkmayı planladığını belirterek, başvuruların ocak-şubat tarihleri arasında olacağın, bu çağrıda et ve süt üreten tarımsal işletmeler sektörlerinin desteklenmeyeceğini bildirdi.
Hacısalihoğlu ise Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu'nun iş dünyasına büyük destekler sağladığını vurgulayarak, önümüzdeki günlerde yeni proje çağrılarından, Trabzonlu firmalar ve iş adamlarının yararlanması için iş dünyasına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğini söyledi.

Kaynak: AA