Filistin Büyükelçisinden Atina'ya 'Filistin'i Tanıyın' Çağrısı

Filistin'in Atina Misyonu Temsilcisi Büyükelçi Mervan Tubassi, Yunanistan'a Filistin devletini tanıması çağrısında bulundu.

Filistin'i ziyaret eden Yunan belediye başkanlarıyla düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Toubassi, Filistin ve Yunan halklarının birbirine çok yakın olduğunu ifade ederek, 135 ülke gibi Yunanistan'ın da bağımsız Filistin devletini hükümet ya da meclis kararıyla tanımasını istedi.
Toplantıda ülkesindeki durumla ilgili bilgi veren Toubassi, Filistinlilerin "Irkçı Duvar" olarak tanımladığı duvarın İsrail tarafından inşasının devam ettiğini ve Filistin'deki Yahudi yerleşimcilerin sayısının gün geçtikçe arttığını kaydetti.

Toubassi, işgal altındaki Filistin topraklarında 700 binin üzerinde yerleşimci bulunduğunu ifade ederek, İsrail'in Kudüs'ü duvarlarla sardığını ve Mescid-i Aksa'yı Yahudi ve Müslüman olarak bölmeye çalıştığını belirtti.


Filistin topraklarının işgal edilmesinin 1967'den beri süren uluslararası bir suç olduğunu hatırlatan Toubassi, uluslararası toplumun İsrail'e karşı ciddi bir tepki göstermediğini söyledi.

Toubassi, İsrail'in Filistin sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasını istemediğini, işgal altındaki bölgelerin kimliğini değiştirmek için zaman kazanmaya çalıştığını ve bölgede bir din savaş çıkarmayı hedeflediğini dile getirdi.
Kaynak: AA