CİM-BOM galibiyete mecbur

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. mücadelesi veren Galatasaray bu akşam zorlu bir sınava çıkıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D grubunda 3. mücadelesi veren Galatasaray, yine kendisi gibi 3. mücadelesi veren Anderlecht'e konuk oluyor. Saat 21.45'te başlayacak olan maçı İlvan Bebek yönetecek.

Grupta 5. maçına çıkacak olan Galatasaray'ın 1 puanı bulunurken Anderlecth'in ise 2 puanı bulunuyor. Sahip olduğu tek puanı İstanbul'da Anderlecth ile berabere kalarak alan Galatasaray'ın 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için Belçika'dan galip dönmesi gerekiyor.

Grubun son maçında kendi sahasında Arsenal ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın bu maçta yaşanacak kötü bir senaryo göz önünde bulundurulduğunda Belçika'dan galip dönerek rahatlaması gerekiyor. D Grubunda deplasmanda şuana kadar puan alamayan sarı kırmızılıların, bu maçta puan ya da puanlar alması taraftarlarca da bekleniyor.

Öte yandan ligde alınan 3-0'lık Trabzonspor yenilgisinin ardından takımda morallerin bozuk olduğu gözleniyor. Bir taraftarın Selçuk İnan'a yönelik üzerinde mezarlık resmi olan afişli protestosu motivasyonu iyiden iyiye düşürdü. Roberto Mancini'den sonra göreve gelen Cesara Prandelli'yi de istifaya davet eden taraftarlar, Trabzonspor maçının ardından Kaptan Selçuk başta olmak üzere bazı futbolculara tepki göstermişlerdi.

Galatasaray'ın bu gece karşılaşacağı Anderlecht ise maçı kanarak puanını 5'e çıkartıp UEFA Avrupa Ligi'ni garantilemek istiyor.