Bayanlar Avrupa Challenge Kupası

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Avrupa Challenge Kupası'nda Polonya'nın Energa AZS Koszalin takımıyla ilk tur karşılaşmalarının her ikisini de Rize'de oynayacak

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sultan Rauf Oğuz, yaptığı açıklamada, geçen sezon ilk kez Avrupa'da mücadele ettiklerini belirterek, "Bu sezon hedefimiz Avrupa'da başarıyı yakalamak. Bunun için iyi bir kadro oluşturduk. Avrupa Challenge Kupası'nda geçen sezondan tecrübeliyiz" dedi.

Polonya’nın Energa AZS Koszalin takımı yetkilileriyle maçların Ardeşen'de oynanması için görüşme gerçekleştirdiklerini ve Avrupa Hentbol Federasyonuna müracaat ettiklerini anlatan Oğuz, şöyle konuştu:

"Görüşmeler neticesinde her iki karşılaşmanın da Ardeşen’de oynanması konusunda mutabakata vardık. Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü olarak her iki maçı taraftarımız önünde oynayacağız. Karşılaşmalar 22–23 Kasım tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu Spor Salonunda oynanacak."

Avrupa kupası maçlarının büyük bir önem taşıdığını ve telafisi olmadığını kaydeden Oğuz, “Geçen sezon kendi evimizde oynadığımız Avrupa kupası maçlarında taraftar sayımız 7 binlere ulaşmıştı. Bu sezon da sayıyı tutturarak daha yüksek taraftar grubuna oynamak istiyoruz. Taraftar bizim en büyük gücümüz ve bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.