Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kaya Açıklaması

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Tunceli'nin arazisinin, organik tarım, hayvancılık, meyve yetiştiriciliği ve bal üretimi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda da kurum personeli tarafından il merkezi, ilçe ve köylerde eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Tunceli'nin gün geçtikçe ürünleri çeşitlenen ve kaliteli ürün yetiştiren bir il konumuna geldiğini dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
"Tunceli'nin arazisi, organik tarım, hayvancılık, meyve yetiştiriciliği ve bal üretimi konusunda önemli bir potansiyele sahip. 2013 yılında hayvancılığın desteklenmesi için Çemişgezek ilçesinde 50 üreticiye 2 milyon lira tutarında büyükbaş hayvan dağıtıldı. Meyvecilikte, üreticilerimiz ceviz, badem, üzüm, karadut, elma, kiraz gibi meyve başta olmak üzere bahçeler oluşturuyor. Organik bal üretimini desteklemek ve teşvik etmek için yakın zamanda 2 bin organik kovan dağıtımı gerçekleştirdik. Yakın gelecekte ilimizi önemli bir organik üretim merkezine dönüştürmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz."
Kaynak: AA