İğdır'da Doğal Hayat 'Foto Kapan'La Görüntüleniyor

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından "foto kapan"la yaban hayvanlarının fotoğrafı çekiliyor.

Kent Ormanına bırakılan foto kapanla bölgedeki yaban hayvanlarının türleri tespit ediliyor.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmayla kent ormanındaki yaban hayvanlarını fotoğrafladıklarını belirtti.

Doğaya bırakılan yemlere hayvanların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Türkoğlu, "Müdürlük olarak bıraktığımız foto kapanla ilimizde yaşayan yaban hayvan türlerini tespit etmek istiyoruz. Zaman zaman belli bölgelerde yaptığımız yemleme çalışmalarını faydalı olduğunu görüyoruz. Bıraktığımız yemlere, kaya kartalı, tavşan, tilki, akbaba ve birçok yaban hayvanının ilgi gösterdiğini gördük" dedi.

Bu çalışmanın kendileri için önemli olduğunu anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Kent ormanında yiyecek bırakılan alanı foto kapanla gözlem altına aldık. Yapılan çalışmada bırakılan yemlerden yaban hayvanlarının yaşama alanları ve türlerini tespit ettik. Foto kapan yardımıyla bu işi kolay bir şekilde yapma imkanı bulduk. Fotoğraflanan alanda çok sayıda yaban hayvanın yaşadığını öğrendik. Biz bu işlemi belli bölgelerde yapıp o bölgelerde yaşayan hayvan türlerine kolayca ulaşmak istiyoruz. Yaptığımız çalışma çok başarılı oldu. Önümüzdeki günlerde foto kapanı farklı bölgelerde kurup yaban hayvanların doğal yaşamlarını görüntüleme fırsatı bulacağız."
Kaynak: AA