Akademik Perspektif Enstitüsü Kuruldu

İnternetin sağladığı avantajı kullanarak, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, hukuk, tarih ve iktisat gibi bölümlerinden akademisyenler ve üniversite öğrencileri Akademik Perspektif Enstitüsü’nü kurdu.

Akademik Perspektif Enstitüsü Kuruldu

Katılımcıların tamamen gönüllü işbirliği ile online olarak ücretsiz yayınlanan Akademik Perspektif Dergisi, akademik vasıflara sahip yazarların, genel beklentinin aksine, sıkıcı ve teknik olmayan keyifli bir üslupla gündemi ve dünya meselelerini analiz ettikleri seviyeli bir platform olma iddiasında.

Türkiye’den onlarca farklı üniversiteden katılımcının makale ve röportajının yayınlandığı dergiye, yurt dışından Princeton, London School of Economics ve Warwick gibi tanınmış üniversitelerden akademisyenler de katkı sağlıyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Oğuzhan Yanarışık, Akademik Perspektif’in temel amacını, fiziki sınırları ortadan kaldırarak fikirlerin özgürce dolaşımını sağlamak olarak açıkladı.

Genç akademisyenler ve akademisyen adayları için de yazılarını geniş kitlelere ulaştırma imkanı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Yanarışık, oluşturdukları küresel gönüllü işbirliği ağına katılmak isteyen herkese, gerekli akademik vasıflara sahip olmaları koşuluyla, kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapan dergi, https://akademikperspektif.com adresinde ücretsiz olarak yayınlanıyor. Online tabanlı olması sayesinde mesafe sorunlarını ortadan kaldıran Akademik Perspektif Dergisi, başta Türkiye olmak üzere yaklaşık 127 ülkeden değişik oranlarda ziyaretçi çekiyor. Site ziyaret trafiği, internet sıralaması ve sosyal medya takipçi sayısı gibi kriterler bakımından meşhur birçok düşünce kuruluşunu, enstitüyü ve dergiyi geride bırakmış durumda. Katılımcı ve takipçi sayısı her geçen gün artıyor.
Kaynak: İHA