Doğan 'Makam Mevki Düşkünü Değiliz”

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen Hacı Bektaş-ı Veli Anma programına katıldı.

Doğan 'Makam Mevki Düşkünü Değiliz”

Eğitime ve çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmesine büyük önem veren Başkan Doğan Hacı Bektaş Veli Orta Okulu’nda gerçekleşen programda, “Hacı Bektaş-ı Veli sevgi, saygı ve dürüstlüğe dayalı barışçıl felsefesi ile milli kültürümüze ve insanlığa manevi zenginlik kazandırmıştır” dedi.

“Kocaeli’nin en güzel okullarından biri olan bu okulun yapımında hepimizin çok emeği oldu, hepimiz yorulduk. Ancak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin heyecanını gördükçe bu yorgunluğu unuttuk” diyen Başkan Doğan, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi bu dünyevi işleri götürmeyeceğiz. Bu nedenle bu İzmit’e, ülkemize, dünyada faydalı eserler bırakmak tek amacımız. Bu nedenle sürekli olarak çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Biz makam ve mevki düşkünü değiliz. Gelecekte iyi olarak anılmak en büyük gayemiz. Bir çocuk doktoru olarak, baba olarak ve çocukları çok seven ve önemseyen biri olarak çocuk deyince benim için akan sular duruyor. İzmit Belediyesi olarak çocuk odaklı hizmetlerle tüm Türkiye’ye örnek olduk. Çocuklar için her şeyi yapmaya hazırım” diye konuştu.

İzmit’e ve sizlere hizmet etmekten onur duyduğunu dile getiren Başkan Doğan, “Biz kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, spor kulüplerimize, okullarımıza, camilerimize, cem evlerimize hizmete devam edeceğiz. Bizler bunun için çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonucunu almaya başladı.

Yaptığımız hizmetlerle Tavşantepe değer kazandı. Öyle ki bazı kesimlerin bu yerlere göz koyduğunu duyuyorum. Burası daha da değerlenecek. Sakın ola yerlerinizi satmayın. Yapılan tüm çalışmalarda ilimi, bilimi, sevgiyi, saygıyı, şeffaflığı temel alıyoruz. Biz haramı helali bilerek çalıştık. Hak yemeden, halkın hakkını yedirmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Hacı Bektaş Veli Orta Okulu Müdürü İsmail Oğuz, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şube Başkanı Ali Ekber İncesu, Tavşantepe Mahalle Muhtarı Tekin Güner, Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Arı, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen programda İzmit Belediyesi tüm çocuklara Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatı ve felsefesini anlatan kitap dağıttı.

Kaynak: İHA