Hakkari Valisi Kalkan, Yeni Yıla Mehmetçikle Girdi

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, yeni yıla Zap Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan askerlerle girdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve Emniyet Müdür Vekili Ahmet Osanmaz ile Zap Jandarma Karakolu'na giden Kalkan, karakolda görev yapan askerlerin yeni yılını kutladı.
Askerlerle tek tek sohbet eden Kalkan, Mehmetçiklere hitaben, "Sizlerin yaptığı bu kutsal görev, her türlü takdirin üzerindedir. Sizler, bize ailelerinizin emanetisiniz. Amacımız, sizleri sağlıklı ve sağ salim bir şekilde ailelerinize kavuşturmaktır. 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim" dedi.

Konuşmasının ardından, karakolda vatani görevini yapan 3 askerin Diyarbakır ve İstanbul'da yaşayan ailelerini telefonla arayarak yeni yıllarını kutlayan Kalkan, ailelere, "Evlatlarınız, bizim evlatlarımızdır. Komutanları her türlü ihtiyaçlarıyla ilgileniyor, merak etmeyin. Amacımız, evlatlarınızı sizlere sağ salim kavuşturmaktır. Sizler de dualarınızı bizlerin üzerinden eksik etmeyin'' diye konuştu.

Kalkan, 3 askeri aileleriyle telefonda görüştürdü. Vali Kalkan ile sohbet eden askerler de Türk milletinin kendilerine emanet ettiği kutsal görevi, her türlü zorluğa rağmen yılmadan yerine getirerek kendilerinden sonrakilere devretmenin azim ve kararlılığı içinde olduklarını belirtti.

Kalkan ve beraberindeki yetkililere, karakolda ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: AA