2014’ü Denize Karşıladılar

Antalya'da "yaz kış denize girenler grubu" 19 yıldır sürdürdüğü geleneklerini bu yıl da bozmadı.

Sahilde ateş yakıp darbuka eşliğinde şarkı söyleyen grup saatler 00.00 gösterdiğinde kendilerini Akdeniz’in serin sularına bıraktı.

Antalya'da kendilerine ''yaz kış denize girenler grubu'' ismini veren 15 kişi, bu yıl da yeni yılı denizde karşıladı. Antalya’da 10 derece olan hava sıcaklığında Konyaaltı sahilinde önce ateş yakıp ısınan grup, ardından yanlarında getirdikleri darbuka eşliğinde şarkılar söylediler.

Aralarında çalışan ve emeklilerin bulunduğu ve yaşları 30 ile 65 arasında değişen yaklaşık 15 kişinin geleneksel yılbaşı kutlamalarına aileleri de destek verdi. 2014’ün son saniyelerinde 10'dan geriye doğru sayarak kendilerini soğuk havaya rağmen denize bırakan grup 2014 yılından sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilediler.

‘2014 yılı hepimize hayırlı olsun, yaz kış denize girenler grubu’ yazılı pankart açan grup soğuk havaya rağmen gazetecilere poz verdiler. Grup adına açıklama yapan Mehmet Doğan, “Yeni yıl ülkemize, milletimize hayırlara vesile olsun. Denize biz yaz kış giriyoruz. Bu tarif edilmez ancak denize giren bilebilir. Ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum. 2013’ten daha iyi olan bir yıl diliyorum” diye konuştu.

Denize girenlerden Tahattin Özdemir, 2014 yılının tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Ülkemize barış, kardeşlik. Ülkemizde huzur istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA