MİT’ten Mehmet Ağar raporu

MİT'in 4 faili meçhulle ilgili hazırladığı raporda İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'a hakkında yeni bir suçlama iddia edildi.

MİT’ten Mehmet Ağar raporu
Savcılık MİT 'ten 4 faili meçhulle ilgili rapor istedi. MİT raporunda cinayetlerin Ağar ve Şahin 'in başında bulunduğu Özel Hare-kat polisleri tarafından organize bir şekilde işlendiği anlatıldı. Raporda emri verenler ile cinayeti işleyenlerin isimleri de var.

ANKARA 'DAKİ FAİLİ MEÇHULLER SORUŞTURMASINA GİREN MİT RAPORU

Star'dan Mustafa Türk'ün haberine göre; Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından yürütülen faili meçhuller soruşturmasına MİT tarafından kritik bir rapor gönderildi. Soruşturma dosyasına giren MİT raporunda 1993 yılında meydana gelen 4 cinayetin dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin 'in başında bulunduğu Özel Harekat Polisleri tarafından organizeli bir şekilde işlendiği belirtiliyor. Savcılığın şüpheli ve tanık ifadelerine başvurarak MİT raporu ve deliller doğrultusunda iddianameyi yıl sonuna kadar tamamlayacağı öğrenildi.

28 Şubat belgeleri de dosyada
Terörle Mücadele Kanunu 'nun 10 'uncu maddesiyle görevli Ankara Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen “faili meçhul cinayetler” soruşturmasında sona yaklaşıldı. Soruşturma savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat soruşturması kapsamında elde ettiği 90 'lı yıllara ilişkin faili meçhul cinayetlerle ilgili bilgi ve belgeleri faili meçhul soruşturmasına dahil etti. En çok faili meçhul olayın yaşandığı 1993 yılını aydınlatacak olan savcı Bilgili, dönemin aktörlerinin ifadesini almaya hazırlanıyor.

Talimatlar ve tetikçiler raporda
Soruşturma savcısı Mustafa Bilgili, 1991 ile 1993 tarihleri arasında işlenen ünlü faili meçhul cinayetler olarak bilinen Tarık Ümit, Ömer Lütfi Topal, Namık Erdoğan, Yusuf Ekinci 'nin öldürülmesine ilişkin olarak MİT tarafından tutulan raporların gönderilmesini istedi. MİT, savcılığın bu talebine karşılık vererek o dönem MİT tarafından tutularak arşivlenen rapor ve tutanaklarla ilgili savcılığa bilgi gönderdi. Raporda o dönem işlenen cinayetlerin İbrahim Şahin, Mehmet Ağar 'ın başında bulunduğu Özel Harekat polisleri tarafından organizeli bir şekilde işlendiği ifade edildi.

Cinayetlerin nasıl işlendiği ve nasıl talimat verildiğine ilişkin bilgilerin de bulunduğu raporlarda, cinayetlere karışan Özel Harekatçıların isimlerine de yer verildiği öğrenildi.
Savcılığın elindeki belgeler ve MİT raporu doğrultusunda faili meçhul iddianamesini yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflendiği öğrenildi. Savcılığın, şüphelilere MİT raporlarını soracağı öğrenildi.

Çarkın itiraf etti Şahin 'saçma'dedi
Ergenekon hükümlüsü eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin savcılık ifadesinde, suçlamaları deli saçması olarak nitelermişti. Kendisini Emniyet teşkilatının 'altın çocuğu'olarak lanse eden Şahin, faili meçhullerle ilgili itiraflarıyla soruşturmanın açılmasına neden olan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın 'ı ise, 'paragöz, sahte kahraman'diye nitelendirdi. Şahin, “İllegal bir yapı varsa bunun Mehmet Ağar ve kardeşine sorgulanması gerekiyor” demişti.