Gaziantep'ten Kısa Kısa

GAZİANTEP - Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan caminin yerine 5 kat büyüklüğünde yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı.

Belediyeden yapılan açıklada, Çamlıca Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Özdemirbey Caddesini 6 şeritli yol haline getireceklerini belirtti.

Cadde de bulunan Çamlıca camisini yıkarak yerine 5 kat daha büyük bir cami yaptıklarını belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni camimizin bir katını ibadete açtık. Bu bölgede camimizin etrafına yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir park yapıyoruz. Burada çocuklarımızda gelip rahat bir şekilde oynayabileceklerdir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

-Şehitkamil Belediyesi okul çalışmaları-

Gaziantep'te 33 derslikli Anadolu Lisesi hizmete sunuldu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gazikent Mahallesi'nde yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi ile 240 kişilik yurdun yapımına devam edildiğini bildirdi.

Belediye olarak eğitim alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"İnsanlara kaliteli yaşam alanları sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak eğitime verdiğimiz destek sadece öğrencilerle değil fiziki mekanlarla da veriyoruz. Gaziantep'in öncelikli meselesi eğitim. Şehitkamil Belediyesi olarak eğitime katkı sağlamak adına her türlü çabayı koyuyoruz."

-Miniklerin okul heyecanı-

Gaziantep'te okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan "uyum programı" kapsamında ders başı yapıldı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, okula yeni başlayan öğrenci velilerine ön bilgilendirme yoluyla okulun işleyiş ve akademik yapılanmasının anlatıldığını belirtti.

Köylüğolu, iki gün önce yapılan İlkokul birinci, anasınıfları küçük yaş ve hazırlık sınıfları öğretmenlerinin velilerin katılımıyla kura ile belirlendiği program sonrası, öğretmen ve veliler tanışma fırsatı bulduğunu aktardı.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan programda okulun uyguladığı eğitim öğretim programları, başarı düzeyi, servis, yemekhane ve güvenlik işleyişinin bütün yönleriyle anlatıldını bildiren Köylüoğlu, "Bu hafta amacımız anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizin okula uyumunu sağlayarak, arkadaşları ve öğretmenleri ile tanışmalarına ortam hazırlamaktır. Bu hafta için o kademede derse girecek tüm öğretmenler, oyun ve etkinlik ağırlıklı programlar uygulamaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA