Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Çin'de

PEKİN - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Çin'in Sincan Özerk Bölgesi başkenti Urumçi'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi Din İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Sincan Özerk Bölgesi'ndeki din hizmetleri ve din eğitimi konusunda Din İşleri Genel Müdürü Vey Şin Hui ile görüşen Görmez, konuşmasında din ve inanç özgürlüğüne vurgu yaptı.

"Çağdaş dünya bugün farklı din, dil, ırk ve kültürleri barış içerisinde birlikte yaşatma konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır" diyen Görmez, dünyanın farklı dinleri birarada yaşatma konusunda kadim tecrübelere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Dini bilgi eğitiminin önemine işaret eden Görmez, "Herkes kendi inancını ne kadar özgürce yaşayabilirse birlikte yaşamak o kadar kolaylaşır. Herkes kendi inancını ne kadar özgürce yaşayabilirse birlikte yaşamak o kadar kolaylaşır" diye konuştu.

Görmez, "din konusundaki bilgisizliğin cehalet ve taassubu da beraberinde getirdiğinin" altını çizerek, din hizmetleri, din eğitimi ve dini yayınlar konusunda her türlü yardımlaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki temaslarını yarın da sürdürecek olan Görmez'in, yarın gece yarısı başkent Pekin'e gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA