CHP’nin 90. Yılına Yaş Pastalı Protesto

Dünya Demokrasi Hareketi, CHP’nin 90. yıl kuruluş resepsiyonunu hazırladıkları ‘askeri postal’ şeklindeki yaş pasta ile protesto etti.

CHP'nin 90'ıncı yıl resepsiyonu başlamak üzereyken CHP Genel Merkezi önüne gelen Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Genel Sekreter Tahsin Topçu, CHP milletvekillerinin Mısır ziyaretini eleştirerek, “Mustafa Kemal tarafından kurulan partinin milletvekilleri bugün Mısır’a darbecileri ziyaret etmeye gitti. Bir taraftan demokrasiyi savunup, diğer taraftan eli kana bulanmış yöneticileri ziyaret etmek, darbeleri kınayamamak, sandığa ve millet iradesine saygı duymamak, iktidar olmak için farklı sandık dışı yöntemlerden medet ummak CHP için ontolojik bir paradokstur” dedi.

Kuruluşları üzerinden 90 yıl geçmesine, bu süre zarfında bütün dünyanın, siyasi partilerin siyaset tarzı ve dilinin, özellikle de Türkiye siyasi ikliminin değişmesine rağmen CHP'nin değişemediğini söyleyen Topçu, "Hala köhnemiş paradigmayla hareket ediyor, değişime ayak uydurmaktan ısrarla kaçınıyor, çağdışı kalmayı umursamıyor. Türkiye, ara rejimleri, darbeleri, milletin iradesini yok sayarak iktidara gelme alışkanlıklarını geride bıraktı. Artık daha fazla demokrasi vaat edenlerin iktidar olabileceği bir ülkede yaşıyoruz. Bu gerçeği idrak ederek çağın gerekliliklerine göre siyaset yapmak, geleneksel damarı kopartıp atmak CHP'ye ne kaybettirir? Böylesine yenilenmiş bir CHP'den Türkiye'nin kazanacağı çok şey vardır" diye konuştu.

Eylemde ‘askeri postal’ şeklinde hazırlanmış yaş pasta da getirildi

Kaynak: İHA