Cansu Çelik Adlı Öğrencinin "Yurda Kaydının Yapılmadığı" İddiası

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Cansu Çelik adlı öğrencinin "Alevi olduğu için yurttan atıldığı" iddiasının gerçek dışı olduğunu, öğrencinin ücretini son ödeme gününe kadar yatırmadığı için yurtla bağlantısının kesildiğini bildirdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Cansu Çelik isimli öğrencinin 23 Ağustos günü kuruma, yurt ve burs talebiyle müracaat ettiği, normal sıralamayla yurda giriş hakkı elde edemediği belirtildi.

Öğrencinin 6 Kasım 2012'de Genel Müdürlük kontenjanından Muğla Milli Piyango Kız Yurduna kaydının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Cansu Çelik'e, Ocak 2013 itibarıyla burs ödemesinin başladığı ve bu kişinin halen burs almaya devam ettiği vurgulandı.

Öğrencinin hesabına en son 6 Eylül günü 280 lira burs yatırıldığı bildirilen açıklamada, Çelik'in temmuz ayı ücreti olan 141 lirayı son ödeme günü olan 31 Temmuz'a kadar yatırmadığı ifade edildi.

Temmuz ayı yurt ücretlerini yatırmayan öğrenciler için sürenin 7 Ağustos 2013 günü saat 14.00'e kadar uzatıldığı, buna rağmen öğrencinin bu süre içerisinde de ücretini ödemediği belirtilen açıklamada, Çelik'in bu nedenle depozitosundan yurt ücretinin tahsil edilip, yurtla bağlantısının kesildiği açıklandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Cansu Çelik, yurttan kaydının silindiği temmuz, ağustos, eylül aylarında da düzenli bursunu almaya devam etmiştir. Muğla Milli Piyango Yurt Müdürlüğünden sadece Cansu Çelik değil, aynı gerekçeyle 5 öğrencimizin daha normal süresi temmuz ayı boyunca ve uzatılan 7 günlük ek süre içerisinde 'yurt ücretlerini ödemedikleri gerekçesiyle' yurttan ilişkileri kesilmiştir. Bu uygulama sadece Muğla Milli Piyango Yurt Müdürlüğü için değil, tüm yurtlarımız için geçerlidir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, öğrencilerin etnik köken ya da mezhepsel farklılıklarını sorgulamadığı gibi böyle bir veri tabanına da sahip değildir."

Kaynak: AA