Beyoğlu’nda “Cami-cemevi Projesi” Eylemi

Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup, Ankara Mamak’ta temeli atılan Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi’ni protesto etti.

Akşam saatlerinde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de bulunduğu bir grup eylemci, Galatasaray Meydanı’nda toplanarak Ankara Mamak’ta temeli atılan Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi inşasını protesto etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde, sık sık iktidar aleyhine sloganlar atıldı.

Projeye karşı olduklarını belirten BDP’li Tuncel, halkın da “Cami-Cemevi Projesi”ne karşı çıktığını söyledi.

Tuncel, “Halk ‘ben istemiyorsam ağaçları kesmeyeceksin, ben istemiyorsam caminin yanına cemevi yapmayacaksın’ diyor. Bu anlayışa karşı direneceğiz. Alevi yurttaşlarımız üzerinde hükümetin oynadığı oyunu deşifre edeceğiz. Özellikle Suriye politikasında yine Hatay’da uyguladığı politika Türkiye’yi mezhep savaşına götürebilir. Bu ülkede kimin hakkı var Sünni ile Alevi’yi, Ermeni ile Asuri’yi karşı karşıya getirmeye” dedi

Yaklaşık 1 saat süren eylemin sonunda grup olaysız dağılırken, dağılmayan bazı kişiler polis tarafından uyarıldı. Çevik kuvvet timleri, uyarıları dikkate almayan eylemcileri ara sokaklarda kovalayarak dağıttı.

Olayda göz yaşartıcı gaz ya da tazyikli su kullanılmadı.
Kaynak: İHA