Azerbaycan'dan Agit Minsk Grubu ABD Eşbaşkanına Sitem

BAKÜ - Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Sefer Ebiyev, Yukarı Karabağ sorununun çözümü için aracılık rolü üstlenen AGİT Minsk Grubu'nun, işgalci Ermenistan'la mağdur Azerbaycan'a aynı yaklaşımı sergilediğini söyledi.

Göreve yeni atanan AGİT Minsk Grubu ABD eşbaşkanı Büyükelçi James B. Warlick, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Savunma Bakanı Korgeneral Ebiyev'le görüştü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nda, ABD'nin Bakü Büyükelçisi Richard Morningstar'ın da katılımı ile yapılan görüşmede, Korgeneral Ebiyev, Büyükelçi Warlick'e, Yukarı Karabağ sorununun çözümünde ilerleme kaydedemeyen AGİT Minsk Grubu'na sitemde bulundu.

Warlick'i, bölgedeki askeri-politik durumla ilgili bilgilendiren Ebiyev, Yukarı Karabağ sorununa değinerek, Ermenistan'ın 20 yıldan fazladır işgal politikasını sürdürdüğünü, uluslararası kamuoyunun, özellikle de Minks Grubu'nun sorunun çözümüne yönelik ortaya başarılı çalışma koyamadığını vurguladı.

Sorunun çözümü için Azerbaycan'ın adil bir tutum sergilediğini ifade eden Ebiyev, "Çözüm için ortaya net bir çalışma konulmuyor, buna rağmen işgalci Ermenistan ile mağdur Azerbaycan'a aynı yaklaşım sergileniyor. Bundan üzüntü duyuyoruz" dedi.

Yukarı Karabağ sorununun çözümü için net ve etkili adımlar atılmadığı takdirde bölgedeki durumun daha da gerginleşeceği uyarısı yapan Ebiyev, Azerbaycan'ın kimsenin toprağını işgal etmediğini, kimsenin de toprağında gözü olmadığını, sorunun barışçıl yolla çözülmesi için Ermeni ordusunun Azerbaycan topraklarını boşaltması gerektiğini vurguladı.

Büyükelçi James B. Warlick ise Yukarı Karabağ sorununun çözümü için bütün gücüyle çalışacağını, konuya ilişkin Azerbaycan'la işbirliğini geliştireceğini söyledi.

Kaynak: AA