Kosova’da 3 Kasım’da Yapılacak Belediye Seçimlerine Kayıt Bu Gece Sona Eriyor

Belediye başkanları ile belediye meclis üyelerini seçmek için 3 Kasım tarihinde sandık başına gidilecek olan Kosova’da siyasi partilerin kaydını yaptırmaları için tanınan süre bu gece sona eriyor.

Kosova’da 3 Kasım’da Yapılacak Belediye Seçimlerine Kayıt Bu Gece Sona Eriyor
Belediye seçimlerine katılacak olan Türk partilerinden şimdiye kadar sadece Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), Kosova Merkez Seçim Komisyonu’na (KQZ) kaydını yaptırdı. KDTP yetkilileri, KQZ Siyasi Parti Kayıt Ofisi’nde 3 Kasım seçimlerinde yarışacak olan belediye meclis üyeleri ile belediye başkan adaylarının listesini takdim etti. KDTP 3 Kasım yerel seçimlerine Prizren, Priştine, Mamuşa, Mitroviça, Gilan, Vıçıtırın, Yanova olmak üzere 7 belediyede katılıyor. KDTP bu sefer Kosova’nın ihtilaflı bölgelerinden kuzey Mitroviça’da da seçimlere katılıyor. KDTP kaynaklarına dayanarak, Mahir Yağcılar’ın başında bulunduğu Kosova’nın ilk Türk partisi konumundaki KDTP, 8 belediye meclisine toplam 117 aday ile katılıyor.

KDTP, Prizren’de 35, Priştine’de 21, Gilan’da 15, Yanova’da 6, Mitroviça’da 11, Mamuşa’da 17, Vıçıtırın’da 9 ve Kuzey Mitroviça’da 3 belediye meclis adayı ile 3 Kasım seçimlerine katılıyor.

Kosova’da diğer iki Türk partisi, Arif Bütüç’ün genel başkanı olduğu Kosova Türk Adalet Partisi (KRAP) ile Reşit Hanadan’ın lideri olduğu Mamuşa merkezli Kosova Türk Birliği (KTB) partisinin bu akşama kadar Merkez Seçim Komisyonu’na kayıt için başvuru yapmaları bekleniyor.
Kaynak: İHA