Bik Görevlisi Bolat İle Özergin, Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Sakarya'da denetim sırasında uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersin Özergin, ölümünün 1. yılında anıldı.

BİK Sakarya Şubesi'nde düzenlenen törende konuşan Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Bolat ve Ergin'in devletin resmi ilan için verdiği parayı adil ve hakkaniyetli şekilde dağıtmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Çakır, saldırının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, "BİK olarak her zaman devletin güler yüzüyüz, bu istikamette çalışmaya devam edeceğiz. Şantaj, tehdit ve iftira gazeteciliği bitmiştir. Bu tip haberciliği devam ettirmek isteyenler her zaman BİK'i denetleyici güç olarak karşılarında görecektir. Bunun altını tekrar tekrar çiziyoruz. Özgür bir basın istiyoruz. Fikrini, inancını ve ideolojisini istediği şekilde yapabilmesini istiyoruz, bunun dışında bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Yaşanan saldırının BİK çalışanlarını yıldırmayacağını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"4 ay önce bir gazete sahibi 'denetlemelere böyle devam ederseniz burası Sakarya'ya döner' diye bir açıklama yaptı. Bunun üzerine bugünkü duruşmasında da 10 ay hapis cezası aldı. Bu noktada geri adım atmayacağız. Özgür bir basın için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim için Sakarya medyası kötü bir olayla anılacak bir medya değildir, münferit bir olaydır. 11 Ekim'de bir duruşmamız var. Bu duruşmada adalete güveniyoruz ve adalet yerini bulacaktır. 'Suçlular gerekli cezayı alacaktır' diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımıza rahmet diliyoruz."

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da bir gazete sahibinin saldırısının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu olayı utanç verici bulduğunu söyledi.

Matur, 26 Eylül'ü "kara gün" olarak nitelendirdiklerini anlatarak, "Birinci görevimiz bu kara günün sorumlusunun yargılanma sürecini takip etmek. Her duruşmada orada bulunarak olayın takipçisi olduğumuzu gösterdik" dedi.

Tören, Bolat ve Özergin için okunan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA