İzmir'de Mezarlara Zarar Verildiği İddiası

İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Güneyli, Bornova ilçesine bağlı Naldöken Mahallesi'ndeki bir mezarlıkta Alevi vatandaşlara ait mezar taşlarının tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Naldöken Mahallesi'nde basın açıklaması yapan Güneyli, geçen hafta Alevi vatandaşlara ait 10 civarında mezara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildiğini, olayın güvenlik güçlerine iletildiğini ve polislerin mezarlığa gelerek tespit yaptığını belirtti.

Faillerin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Güneyli, "Birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bugünlerde buna şiddetle ihtiyacımız var. Bu tür ayrılık gayrılıklar, kışkırtıcı hareketler hiçbir şekilde birlik ve beraberliğimize zarar getiremeyecek, tam tersine bizlerin daha da kenetlenmesine vesile olacaktır. Aynı temelin taşları olan vatandaşlarımız arasında ortaya çıkarılmak istenen ayrımcılık hedefine ulaşamayacaktır" diye konuştu.

Güneyli, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesinden mezarlığa güvenlik görevlisi ve kamera talep ettiklerini belirtti.

Naldöken Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Karaman ise mezarlara yapılan saldırının provokasyon amaçlı olabileceğini söyledi.

Kaynak: AA