20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin açılış törenine Türk sinemasının ''Dört yapraklı yoncası'' olarak kabul edilen Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın'ın katılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, 16 Eylül akşamı yapılacak açılış töreninde Türk sinemasının ''Dört yapraklı yoncası'' olarak görülen 4 değerli sanatçıyı ağırlayacak olmaktan onur duyduklarını belirtti.

Türkiye'de sinemanın önümüzdeki yıl 100. yaşını kutlayacağını, Şoray, Girik, Koçyiğit ve Akın'ın da sinema tarihinde en önemli kilometre taşları olduklarını vurgulayan Aldırmaz, ''Bu dört sanatçımız, sadece belli karakterlere hayat veren profesyoneller değil. Büründükleri her rol, sanki gerçek bir karaktermiş gibi bizimle birlikte, bizim içimizde yaşamaya devam ediyor. Onlar sadece sinemamıza değil, yaşamlarımıza da damgasını vurdu'' ifadesini kullandı.

Bu arada, Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek açılış töreninde sanatçı Göksel'in de eski Türk filmleri müziklerinden seçtiği repertuvarla sahne alacağı kaydedildi.

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın yanı sıra gösterim bölümü kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye prömiyerleri ile atölyeler ve sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA