Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'ya Teşekkür Ziyareti

Hayvan Hakları Federasyonu Ege ve Akdeniz İmdat Turu ekibi, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, beraberinde Kumluca Dostluk Gemisi Derneği Başkanı Şaziye Koçyiğit ve federasyon üyeleriyle Çetinkaya'yı ziyaret ederek, hayvan barınağı hakkında destek istedi.

Çıtırık, federasyon olarak Ege ve Akdeniz bölgesinde imdat turu düzenlediklerini ifade ederek, bu konunda Kumluca'da bulunan hayvan barınağında da incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Kumluca hayvan barınağının yeterli ancak koşullarının eksik olduğunu kaydeden Çıtırık, "Gelişen ve büyüyen, modern bir ilçe olan Kumluca'da daha iyi şartlarda hayvanların barınmasını istiyoruz. Bu konuda barınakta gözlemlediğimiz eksiklikleri sizlerle paylaşmak için buradayız. Bu eksiklikler giderilirse hem hayvanlarımız hem de biz hayvanseverler çok mutlu olacağız" dedi.

Sokak hayvanlarının bakılmadığı takdirde hem çevre sağlığı hem de insanlara zararlı olabileceklerine dikkati çeken Çıtırık, toplumda hayvan sevgisi ve bilincinin arttırılarak bu sorunun çözülebileceğini dile getirdi. Çıtırık, hayvanların barınması konusunda verdiği desteklerden dolayı Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HAYTAP Başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Kumluca Belediyesi olarak bu sorunun yıllar önce farkına vardıklarını ve hayvan barınağı tesis ettiklerini anlatan Çetinkaya, hayvanların bakımlarının yapılması, düzenli sağlık kontrolünden geçirilmesi için azami özeni gösterdiklerini kaydetti.

Şartların daha iyi olması için her türlü fikre açık olduklarını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Belediye olarak önce hayvan barınağını oluşturduk ve hayvanların bakımını üstlendik. Özel iş yerlerinden, bazı devlet kurumlarımızdan yemek temin ederek hayvanlarımızın beslenmesini sağlıyoruz. Ayrıca belediyemiz bünyesinde veteriner hekim olan bir başkan yardımcımız, bir veteriner hekimimiz ihtiyaç olduğunda hayvanlarımızın sağlık kontrollerini düzenli olarak gerçekleştiriyorlar."

Dünyada insanlar kadar hayvanların da yaşam hakları olduğunu vurgulayan Çetinkaya, mevcut şartların daha iyi olabileceğini, bu konuda toplumun bilinçlenmesi ve insanlarda hayvan sevgisinin oluşması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA