Abbott, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (djsı) Sağlık Sektörü Birincisi Oldu

Türkiye’de 26 yılı aşkın süredir 600’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren ve kendini sağlık alanında fark oluşturacak bilim ve teknolojiler yaratmaya adamış dünyanın en büyük global sağlık şirketlerinden Abbott, dünya çapında kurumsal sürdürülebilirliğin en saygın değerlendirmelerinden biri olan 2013 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 'sektör lideri' oldu.

125 yıllık köklü geçmişi ilebeslenme, tanı ürünleri, tıbbi cihazlar ve temel ilaç ürünleriyle sağlık sektöründe geniş bir alanda hizmet veren Abbott, böylece toplam 24 şirketin bulunduğu sektör liderleri arasına girdi.
DJSI liderleri, 800’ü gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere dünya çapındaki en büyük 3000 şirket arasından seçiliyor. Abbott bu yıl üst üste dokuzuncu kez hem Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi’nde hem de Kuzey Amerika Endeksi’nde yer aldı.

Abbott genel sektör lideri olmanın yanında, faaliyet gösterdiği Tıbbi Cihazlar ve Sağlık Sektörü Ürünleri kategorisinde de birinci seçildi. Şirket, sektördeki ortalama puan olan 39’dan çok daha yüksek bir puan elde ederek 82 puana ulaştı. Ekonomik, sosyal ve çevre performansları alanlarında en yüksek puanları elde eden Abbott, yenilikçilik yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, paydaşlarla ilişkiler, müşteri ilişkileri yönetimi, çevre raporlaması, insan kaynakları geliştirme, yetenekleri çekme ve mevcut yetenekleri elde tutma, çalışma uygulamaları ve insan hakları, sosyal raporlama, temel ilaç veya ürünleri iyileştirme stratejileri, kurumsal vatandaşlık, hayırseverlik ve sağlık sektörüne katmadeğer yaratmak gibi alanlarda tam puan aldı.

"Şirketimiz hayatları iyileştirmek için kuruldu ve biz de 125 yıldır global bir şirket, bilimsel yenilikçiliğin öncüsü ve içinde bulunduğumuz toplumların bir üyesi olarak bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz” diyen Abbott CEO’su Miles D. White, sözlerini şöyle sürdürdü: “Abbott olarak dünyada sağlık ihtiyaçlarının giderek arttığının ve bu ihtiyaçladan yeni fırsat doğduğunun farkındayız. Bu fırsatların getirdiği sorumlulukların da aynı derecede bilincindeyiz. Şirketimize güvenen insanlara hizmet verirken bu sorumluluklarımızı da yerine getirmek, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki 125 yıl boyunca da temel amacımız olmaya devam edecektir.”
Kaynak: İHA