Eskiköy Yoran Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Didim Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana devam eden Eskiköy Yoran Köyü Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Eskiköy Yoran Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor
2011 yılında birinci aşaması tamamlanan Tapınak etrafındaki çevre projesinde ikinci aşama için çalışmalar başlatıldı.
2011 yılında yapılan Çevre düzenlenmesi ile Apollon Tapınağı önünden geçen yol güzergahı boyunca kötü görüntüye yol açan elektrik ve telefon direkleri kaldırılarak, yer altına alınmış ardından Didim Belediyesi Eskiköy’ün çehresini değiştiren yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemesi ile büyük bir değişime imza atmıştı. İkinci aşamada ise Didim Belediyesi tarafından yürütülen çevre projesi kapsamında yeni başlatılan yürüyüş yolu projesi ile Apollon Tapınağı’nın etrafında bulunan mevcut toprak yolda da yine alt yapı çalışmaları tamamlandı ve Didim Belediyesi tarafından doğal kırma küptaşlar ile yürüyüş yolu düzenleme çalışmalarına başlandı.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Eskiköy Yoran Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada Didim’in en eski ve ilk yerleşim bölgesi olan Eskiköy (Yoran) Köyü’ndeki bu çalışmaları yürütüyor olmaktan mutluluk duyduklarını, bu bölgenin Didim’in kalbi olduğunu ve yıllarca bakımsız kalan bu bölgenin çehresini değiştiren, buraya değer kazandıran uygulamalara imza attıklarını dile getirdi.

Söz konusu alanda Milet Müzesi, Aydın Anıtlar Kurulu ve ilgili diğer kurumlarla uyumlu ve koordinasyon halinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kamacı Emeği geçen tüm kurumlara bir kez daha teşekkürlerini ileterek yeni başlayan yürüyüş yolu projesinin 2 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Tapınağın etrafını çeviren yoldaki kötü görüntü bu çalışma ile çok kısa bir sürede yerini daha önceki uygulamada olduğu gibi çok şık bir yürüyüş yoluna bırakacak. Böylece gelen ziyaretçiler Apollon Tapınağı çevresinde de keyifli bir biçimde, estetik bir çevre düzenlemesi içinde Eskiköy’ü dolaşabilecekler.
Kaynak: İHA