İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Kongre Müzesi ve Kütüphanede Yapılan Çalışmaları İnceledi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile eski tekel binası yerleşkesinde yapımı devam eden kütüphane inşaatında incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Kongre Müzesi ve Kütüphanede Yapılan Çalışmaları İnceledi
Ayhan, yaklaşık 4 ay önce yer teslimi yapılan ve ilgili firma tarafından onarım işlerine başlanan tarihi binayı gezerek çalışmaları yerinde gördü. Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ve teknik personelin de hazır bulunduğu incelemede firma yetkilileri restorasyonla ilgili Genel Sekreter Salih Ayhan’a yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ayhan, “TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığının destek verdiği proje kapsamında restorasyonu devam eden çalışmalar titizlik içerisinde yürütülüyor Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi binanın aslına uygun bir şekilde restore edilmesi ve kısa süre içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir, bu konuda İdaremiz de kontrollük hizmetlerini yürüterek katkıda bulunmaktadır. İnşallah çalışma tamamlandığında Ulu Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan tarihi Kongre Müzesi yeni görünümüyle tekrar hizmete açılacaktır.” dedi.

Ayhan, eski tekel binası yerine temeli atılan İl Halk Kütüphanesinin inşaatında da incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA