Kuaför Cinayetinde "fatura" Sorulacak

ANKARA - Çankaya'da, kuaför salonu işleten Mustafa Altunsoy'un öldürülmesine ilişkin davada, maktulün arkadaşı olan sanık Savaş Sezer'in, tartışmanın kendisinin üzerine kayıtlı dükkana ait elektrik, su ve doğalgaz faturası borçları nedeniyle çıktığını söylemesi üzerine mahkeme borçların kimin üzerine olduğunun incelenmesine karar verdi

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Savaş Sezer ve öldürülen Mustafa Altunsoy'un yakınlarıyla taraf avukatları katıldı.

Sanık Sezer, savunmasında, maktul Altunsoy'un çalıştırdığı dükkanın elektrik, su ve doğalgaz faturalarıyla vergi mükellefiyetinin kendi üzerine kayıtlı olduğunu, borçlar nedeniyle aralarında tartışma çıktığını kaydederek, bu sırada Altunsoy'un tabancayla vurulduğunu anlattı.

Duruşmada bazı tanıklar da dinlendi.

Tanık Çağrı Uludağ ifadesinde, Mustafa Altunsoy'un kuaför salonunda çalıştığını belirterek, "Salonumuz 3 katlıydı. Olay günü bir kişiyle birlikte dükkana gelen sanık, patronumuz Mustafa Altunsoy'u sordu. Ben de, orta katta olduğunu söyledim. Sanık orta kata çıkınca silah sesi duydum. Patronumuz merdivende yatıyordu. Şüpheliler daha sonra koşarak kaçtı" dedi.

Tanık Ozan Çınar da Altunsoy ile Sezer'in arkadaş olduklarını, Altunsoy'un işyeri açarken su, doğalgaz ve elektrik abonelikleriyle vergi mükellefiyetini Sezer'in adına yaptığını ileri sürdü.

Borçlar nedeniyle Altunsoy ile Sezer'in aralarında çeşitli sıkıntıların yaşandığını iddia eden Çınar, "Bu durum, Savaş'ın ailesiyle de arasını açtı. Savaş, sorunların çözümü konusunda Mustafa'ya gitti ama bir sonuç alamadı. Öldürme olayına ilişkin bir bilgim yok" ifadesini kullandı.

-Faturaların tespiti

Mahkeme, cumhuriyet savcısının talebi üzerine kuaför salonuna ait elektrik, su ve doğalgaz borçlarının, sanığın üzerine olup olmadığının ilgili yerlerden sorulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Savaş Sezer hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Kaynak: AA