Biga TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılı Ağustos ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Eşref Temiz başkanlığında, Ticaret Sanayi Odası hizmet binasında yapıldı.

Biga TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.
Toplantıda Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Temmuz ayı faaliyetlerini anlattı. Doğan, “Temmuz ayında 93 bin 325,01 TL gelire karşılık 57 bin 400,66 TL giderimiz olmuştur. Odamıza 01-31 Temmuz 2013 tarihleri arasında toplam 11 yeni üye kaydı gerçekleştirilmiş, 7 üyemiz de faaliyetlerine son vererek kaydını sildirmişlerdir. Bu yıl 20-22 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Biga 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Biga 8.Ticaret ve Sanayi Festivali’nin yani Biga Fuarı ile ilgili hazırlık ve koordinasyon toplantısının ilkini Odamızda Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Özden, Yönetim Kurulu Üyemiz Furkan Şanlı, Meclis Üyemiz Cüneyt Oflaz, Biga Ziraat Odası Genel Sekreter Arif Ödül, Genel Sekreter Mustafa Mutlu ve Araştırma ve İstatistik Memuru Orhan Yavuz’un katılımıyla yaptık. Fuarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ramazan ayı vesilesiyle, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri aracılığıyla TOBB’un göndermiş olduğu 35.000 TL tutarındaki gıda yardımı ilçe merkezi ve köylerimizde bulunan 730 aileye ulaştırıldı.Gıda yardımı paketlerinin içerisinde Biga ürünlerinin yer alması tercih edildi” dedi.

Bu yıl 20-22 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Biga 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Biga 8.Ticaret ve Sanayi Festivali’nin hazırlık ve koordinasyon çalışmalarına da değinen Başkan Doğan, “20-22 Eylül 2013 tarihlerinde Biga 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile birlikte Biga 8.Ticaret ve Sanayi Festivali’ni yani kısa adıyla BİGA FUARI’nı gerçekleştireceğiz. Fuarımızın Açılış Seromonisi 20 Eylül Cuma Saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Fuarımızın açılışına Bakanlarımızı ve TOBB Başkanımızı davet ettik. Büyük olasılıkla bir bakanımız ile birlikte Rıfat Hisarcıklıoğlu açılışımıza katılacaklar. Fuar etkinlikleri içerisinde yöresel lezzetler yarışması ve hayvan güzellik yarışmaları tertip etmeyi planlıyoruz.TOBB’a Tütün ve Alkol Satış Belgesi verme yetkisi almamız amacıyla yazı gönderdik. TOBB yönetim kurulu üyelerinin görev paylaşımı olduktan sonra ilgili yönetim kurulu üyesinin talebi olan diğer ilçe odalarınınkilerle birlikte TAPDK’ya başvuru yapılacağı ve bunun neticesine göre sonucun tarafımıza bildirileceği ifade edildi.Aynı şekilde TOBB’a ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne K türü yetki belgeleri için yazı gönderdik. Takibimiz devam ediyor.TÜVTÜRK Araç muayene istasyonu ile ilgili olarak Ulaştırma bakanlığına araç muayenelerinin ilçemizde sabit bir istasyon kuruluncaya kadar iki günden haftada beş güne çıkarılması için talep yazısı gönderdik. Konu ile ilgili takibimiz sürüyor. Odamızın yeni hizmet binası inşaatı ile ilgili tapu ve kadastrodaki teknik çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA