Akdeniz Üniversitesinden Cibuti Cumhuriyeti Üniversitesine Destek

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi ile Cibuti Cumhuriyeti Üniversitesi arasında eğitim, araştırma alanında işbirliği kurulması ve geliştirilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

Cibuti Cumhuriyeti Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve Türkiye'nin Cibuti Cumhuriyeti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Akdeniz Üniversitesi ile Cibuti Cumhuriyeti Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanında işbirliği sağlamak için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti.

Kurtcephe ile Ahmed, iki üniversite arasında eğitim ve araştırma alanında işbirliği kurulması ve geliştirilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.

Rektör Kurtcephe, yaptığı konuşmada, üniversitesi olarak Cibuti Cumhuriyeti Üniversitesi ile karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimi ve ortak araştırma projelerini yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bilimsel taleplerini karşılamak için gereken desteği vereceklerini belirterek Kurtcephe, "Bilgi birikimlerimizi ve deneyimlerimizi meslektaşlarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.

Ahmed ise Akdeniz Üniversitesinin son yıllardaki başarılı çalışmalarını etkileyici bulduklarını vurgulayarak, işbirliği yapmak mutluluk duyduklarını kaydetti.

Ahmed, "Biz ülkemizin gelişmesi, kalkınmasında tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu ülkelerle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin bizler için önemi çok büyük" diye konuştu.

Kaynak: AA