Milletvekili Pazar Esnafı İle İftar Açtı

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga ilçesinde pazarcı esnafı ile birlikte iftar açtı.

Milletvekili Pazar Esnafı İle İftar Açtı
Biga Sebze-Meyve-Gıda Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Biga Pazarcılar ve Festivalciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğine çok sayıda pazarcı esnafı katıldı.

800 kişilik yapılan yemeğin tamamı iftarın okunmasına az bir süre kala dağıtıldı.

Biga Sebze Meyve ve Gıda Pazarcıları Derneği Başkanı İdris Kahraman, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğini bu yılda düzenlemenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kahraman, “Her hafta çarşamba günü kurulan pazarımızda ramazan ayı münasebetiyle daha önceki yıllarda başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğini tekrar düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Sebze Meyve ve Gıda Pazarcıları Derneği Başkanı İdris Kahraman’dan bilgi alan Kaşdemir, esnaflarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Kaşdemir, iftar öncesinde yaptığı açıklamada, herkesin mübarek ramazan bayramını kutladı. Kaşdemir, “Her akşam farklı bir ilçede farklı bir mekanda iftarımızı açıyoruz. İftar sofralarının beş yıldızlı otel konforunda olmasının ramazana uygun olmadığını düşünüyorum. Mütevazı sofralarda iftar açmak halkla iç olmak ramazan ayında daha anlamlı. Amaç yemek yemekten çok aynı sofrayı paylaşmaktır. Bize düşen görev bu. Milletin temsilcisi olarak herkesle birlikte olmak bizim onlarla olan aramızdaki bağı koparmıyor. Millet ile olan bağımızı koparmamalıyız. Bu samimi ortamda iftar açmaktan mutluluk duyuyorum. Huzurlu bir ramazan ayı geçirdik. Ramazanın geldiği hissedildi. Ramazan bizim dini ve milli bir geleneğimizdir. Bu ayda bizler bir araya gelir, muhtaç olanlara yardım ederiz. Çok şükür bu özelliklerimiz hala yaşıyor” diye konuştu.

İftar yemeğinde AK Parti ilçe başkanı Bülent Erdoğan ve AK Parti ilçe yönetimi de Kaşdemir ve pazarcı esnafını yalnız bırakmadı.
Kaynak: İHA