Belediye Başkanı İsmail Ok, Projelerle İlgili Teknik Gezi Düzenledi

BALIKESİR - Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yapımı devam eden projelerle ilgili teknik gezi düzenledi.

İlk önce Balıkesir gündemini aylarca meşgul eden Zağnos Paşa Meydanı'na gelen Ok, meydanın altına yapılacak otoparkla ilgili bilgiler verdi.

Mahkeme kararıyla meydanın üstüne yapılacak binanın durdurulduğunu belirten Ok, "Geçen hafta drenaj boruları döşendi. Bu hafta gördüğünüz gibi taban kısmımın betonu döküldü. Bunu daha önce de belirtmiştim, bu meydanın alt kısmı 2 kat otopark olacak. Bu konuda sıkıntı yok zaten, kimse buraya otopark yapılmasın demiyor. Meydanın üst kısmıyla ilgili bir sıkıntı vardı zaten mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Üst kısım tamamen meydan olarak kalacak. Ben şu anda mimarlar odasıyla görüştüm, peyzaj düzenlemesi konusunda bilgiler alıyoruz. Bu meydanı buraya yakışır bir şekilde nasıl düzenleriz diye" ifadesini kullandı.

Ardından Balıkesir Savaştepe karayolundaki Organize Sanayi Bölgesiyle, Gazi Osman Paşa Mahallesi arasındaki asfalt çalışmalarında da incelemelerde bulunan Ok, şunları kaydetti:

"Gerek alt, gerekse üst yapı olarak çok güzel bir sanayi bölgemiz var. Böyle güzel bir sanayi bölgesini şehre bağlayan karayolu biraz kötüydü. Biz de karayollarından izin aldık. Burada asfalt çalışması yapalım diye. Sağolsunlar bu konuda bize destek oldular ve yapmamıza müsade ettiler. Şu an bazı yerleri ortalama 1 metreye kadar kazıyoruz. Oynak zemini ortadan kaldırmak için. 8 metre olan yolun genişliğinide 12 metreye çıkarıyoruz. Çok rahat 1 gidiş 1 dönüş yol olacak. Biz sonuçta burayı tamamladığımızda Balıkesir kazanmış olacak. Bu yatırımcılar için de çok güzel olacak. Geniş, rahatlıkla kullanacakları bir yol. Ben bunun için bize yardımcı olan Sayın Valimize ve değerli büyüklere teşekkür ediyorum."

Yapım çalışmaları devam eden Alparslan Türkeş Spor Kopleksini de gezen Ok, "Alparsan Türkeş Spor Kompleksi birçok sportif faliyeti bir arada yapabileceğimiz bir yer. Türk sporcularının yetişmesi için çok uygun ortamlara sahip. Umarım ileride bize gurur verecek evlatlarımız buralardan yetişir" dedi.

Kaynak: AA