Vali Taşyapan: “sizler Bizlere Şehitlerin Emanetisiniz”

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, “Yüzyıllar boyu bu topraklarda şehitlerimiz vardır.

Vali Taşyapan: “sizler Bizlere Şehitlerin Emanetisiniz”
Şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların geride bıraktıkları yakınları bizler için önemli birer emanettir. Bu emanete sahip çıkmak devlet olarak bizim görevimizdir” dedi.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar programına katıldı.

250 kişiye yönelik düzenlenen iftar programında konuşan Vali Taşyapan, Hükümetin aldığı kararlar neticesinde şehit yakınları ve gazilere sağlanan imkânların her geçen gün iyileştirildiğini söyledi.

Ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin kuvvetlendirdikçe her sorunun hal edilebileceğine vurgu yapan Vali Taşyapan, “Biz kendi içimizde bunları sağlayamazsak, ülkemiz ve milletimiz Özerinde hain hesaplar yapanlar başarılı olacaklardır” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ise, kurum bünyesinde
şehit yakınları ve gazilerle alakalı bir daire başkanlığının kurulduğunu ifade ederek, “Bu daire başkanlığı Şehit yakınları ve Gazilerin özlük haklarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda başta Sayın Bakanımızın çok elverişli çalışmaları oldu bundan birkaç ay önce şehit yakınlarımızın sadece ailesi işe alınıyordu. Bu Bakanlığımız kurulduğundan buyana ikinci aile oldu yani ikinci kişi işe yerleşmiş oldu. Geçenlerde TBMM’de bir kanun tasarısı hazırlanarak ve geçti. Bu torba yasadan şehit yakınları ve gazilerimizin özlük haklarında bir gelişme oluyor. Ülkede canlarını veren şehitlerimize ve ülke için bedeninin bir tarafını veren gazilerimiz için neler yapsak azdır” dedi.

İftar programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA