Hurda Bisikleti Kardeşi İçin Elektrikli Bisiklete Dönüştürdü

MANİSA - Salihli ilçesinde yaz tatilini bisiklet tamircisi babasının dükkanında çalışarak geçiren Endüstri Meslek Lisesi Teknik Makine Bölümü öğrencisi Ramazan Çetin, hurda bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürerek kardeşine hediye etti.

Yaptığı bisiklet ile ilgili açıklamada bulunan Çetin, saatte 40 kilometreye kadar hız ve yaklaşık 150 kilograma kadar ağırlık taşıyabildiğini, aküsü bittiğinde ise eskisi gibi kullanılabileceğini kaydetti.

Çetin, şöyle konuştu:

"Elektrikli bisikletler piyasaya çıkmadan önce bunun üzerinde çalışma yapıyordum. Hurda bisikleti aküyle yürür hale getirerek hem insanlara kolaylık olsun hem de hızlı ulaşım sağlamak için uğraşıyordum ancak o zaman istediğimiz randımanı alamayınca yapmaktan vazgeçmiştim. Elektrikli bisikletler çıkınca tekrar bu projeyi gündeme aldım. Uzun çabalarım sonrasında bisikleti, elektrikli bisiklete döndürdüm. Şu anda hurda bisikletleri elektriğe çeviriyorum. Yapmış olduğum bu elektrikli bisiklet 4 aküyle çalışıyor ancak sınırsız sayıda akü de yerleştirebiliriz. Ortalama 6 ile 8 saat arasında değişen süre ile aküler tamamen şarj oluyor ve 30 ile 90 kilometre arasında yol gidebiliyor."

Ramazan Çetin'in 10 yaşındaki kardeşi Gökdeniz Çetin ise şunları söyledi:

"Bu elektrikli bisikleti yaptıktan sonra tamircilerin bizlere bakış açısı değişti. Bisikleti görenler hayranlıkla bakıyor. Tamirciler bisikleti incelemeden göndermiyor. Arkadaşlarım bisiklete binmek istiyor. Bisikleti satın almak isteyenler oldu. Ağabeyim bana böyle bir hediye verdiği için çok mutlu oldum."

Kaynak: AA